Energieprestaties van winkels vergelijken

Energie besparen betekent kosten besparen. Het levert u geld op dat u weer anders kunt besteden. Dat klinkt ideaal, maar wat betekent dat voor het gevoel van comfort in uw winkels? De temperatuur, ventilatie, verlichting en het CO2-gehalte moeten goed zijn. Voor de gezondheid en energie van uw medewerkers is dat belangrijk, maar net zo goed heeft dat invloed op uw klanten.

Zij zullen eerder geneigd zijn uw winkel snel weer te verlaten als zij zich er niet prettig voelen. Als het te koud of te warm is, tochtig of de lucht heel droog is.

Met Klictix helpen wij u om energie te besparen en tegelijkertijd het binnenklimaat te optimaliseren. Hier leest u hoe dat werkt.

Veel winst uit kleine ingrepen

We voeren eerst een SmartScan uit. Daarbij inventariseren we uw winkel(s) om inzicht te krijgen in de huidige energieprestatie. De ervaring leert ons dat daar altijd quick wins uitkomen. Zoals bijvoorbeeld onnodig energieverbruik door verkeerde klokinstellingen, een verkeerd ingeregelde installatie of niet-geïsoleerde leidingen. Met een paar kleine ingrepen kunt u vaak al veel energie besparen en wij helpen u daarbij.

Zelfs inzicht per klant

We lezen vervolgens de data van uw winkel(s) in een online portaal in. Hier brengen we uw energiestromen in kaart en bepalen we met slimme algoritmes hoe en waar u energie kunt besparen. Klictix is zeer visueel ingericht, waardoor u zelf ook in één oogopslag ziet hoe uw winkels presteren. Met behulp van benchmarks ziet u zelfs hoe uw winkels op energieverbruik presteren in vergelijking met andere winkels of zelfs per klant.

Energie- én klimaatmonitoring

Een besparing van 10-30% is absoluut reëel met de inzet van Klictix. Denkt u zich eens in hoeveel kosten u dan bespaart! En omdat u met Klictix ook klimaatmonitoring kunt integreren, ziet u per winkel of per ruimte ook of de temperatuur en de ventilatie goed is en het CO2-gehalte niet te hoog. Zodat u altijd controle heeft over het gevoel van comfort in uw winkels en het binnenklimaat continu kunt optimaliseren. Mooier kan het niet, toch?

Daarom kiest u voor Klictix

  • Analyseert, voorspelt én corrigeert vroegtijdig het energieverbruik.
  • Monitoren en verbeteren binnenklimaat.
  • Benchmarks op maat voor nog meer resultaat.
  • Tot 40% minder energieverbruik, CO2-uitstoot en kosten.
  • Direct inzicht in het rendement op uw investering.
  • Overzichtelijke rapportages op maat.
  • Onafhankelijk van energieleveranciers en installateurs.
Contact