De Milieu Platform Zorg (MPZ) CO2 reductietool en onze SmartScan Energie vormen een krachtig duo in het visualiseren van klimaatdoelstellingen in de zorg.

 

 

 

 

 

Nieuws MPZ CO2 reductietool.png

 

Ziekenhuizen en zorginstellingen hebben vanuit het klimaatakkoord de taak om in 2030 met elkaar 50% CO2 reductie te realiseren, op weg naar een CO2 vrije bedrijfsvoering in 2050. Ministerie en branches hebben hiervoor in 2018 de Green Deal Zorg 2.0 getekend.

Hierop aansluitend heeft Milieu Platform Zorg (MPZ) een handleiding gemaakt om individuele zorgorganisaties te ondersteunen bij het maken van hun eigen "routekaart CO2 reductie bij zorgvastgoed". Deze CO2 reductietool geeft op een overzichtelijke wijze weer wat de totale CO2-reductie van een zorgorganisatie kan zijn. De tool biedt een ‘routekaart tot verduurzaming’ en kent een overzichtelijk dashboard om o.a. investeringen en besparingen te visualiseren. Om tot die investeringen te komen wordt gerekend met kosten kentallen van energiebesparende maatregelen.

Wij ondersteunen zorgorganisaties hierbij en brengen, onder andere voor Stichting Prisma, in kaart hoe en wanneer je moet investeren in energiebesparende maatregelen om de klimaatdoelen van 2030 en 2050 te halen. Dit doen we door een koppeling te realiseren tussen resultaten uit gebouwopnames en de CO2 reductie tool van MPZ. Deze koppeling is ontstaan door de noodzaak om verder te kijken dan kosten kentallen in het bepalen van de kosten/baten van verduurzaming en de totale CO2-reductie van een organisatie.

Door een koppeling te maken tussen onze SmartScan Energie en de MPZ CO2 reductie tool is het mogelijk om resultaten uit een gebouwopname te koppelen aan de routekaart tot verduurzaming. Op deze manier geven we op detailniveau inzicht welke energiebesparende maatregelen er mogelijk zijn per pand, wat ze kosten en kunnen besparen, en het effect van deze maatregel op de totale CO2 uitstoot van de zorgorganisatie in 2030 en 2050.

Benieuwd hoe wij uw zorgorganisatie kunnen helpen met onze SmartScan Energie? Neem vrijblijvend contact op. Wij helpen u graag!

Contact