Het real-time monitoren van energieverbruik is een stuk gemakkelijker geworden!
Integratie van Smappee en Solar Edge producten in Klictix energiemonitoring

Dankzij onze nieuwe partnership met Smappee helpen we onze klanten om nog efficiënter met energie om te gaan. Met Klictix energiemonitoring kunnen klanten al meer dan enkel basis monitoring. De integratie met Smappee zorgt voor een nieuwe stap in het monitoren van locaties met een kleinverbruik aansluiting.

Een van de grote uitdagingen was tot op heden het energieverbruik real-time te meten. Voor veel gebouwen gebruiken we namelijk verbruiksdata van de energieleverancier. Die gegevens komen altijd (minimaal) 24 uur later binnen. Hierdoor was het enkel mogelijk om naar energieverbruik uit het verleden te kijken, niet naar het huidige verbruik.

Real-time energiemonitoring met Smappee

Daar biedt Smappee een oplossing voor! Door het toevoegen van een klein kastje in de meterkast kunnen verbruiks- en omgevingsgegevens real-time naar het dashboard worden doorgestuurd. Geen vertraging meer. Daarbij kan Smappee veel meer data verzamelen dan alleen het verbruik van elektra, gas en water. De prestatie van uw systeem voor zonne-energie, de weersomstandigheden buiten en nog veel meer indicatoren kunnen meegenomen worden in de analyse. Het stelt u in staat om een goede diepteanalyse te doen, mogelijkheden voor besparingen te vinden en rapportages op te bouwen.

Wat kunt u ermee?

De extra mogelijkheden door Smappee aan uw dashboard toe te voegen:

  • Direct signaal bij abnormaal verbruik.
  • Vaststellen welke apparaten, faciliteiten of zones in het gebouw het meest verbruiken.
  • Meten, verifiëren en modelleren van energiebesparingen in een platform.
  • Optimalisatie van je PV systeem door real-time inzicht in opwekking en verbruik.
  • Rapportages van energiebesparingen automatiseren en stroomlijnen.

Wat levert het op?

Als we kijken naar energiebesparingsprojecten, helpt deze Smappee integratie op de volgende manier:

  • Accuraat kunnen simuleren van bespaarpotentieel. Real-time kunnen ingrijpen in plaats van een constatering achteraf.
  • Meer inzicht in het type verbruiker. Door real-time monitoring kun je gemakkelijk zien welk apparaat op welk moment energie verbruikt.
  • Opwekking vs. verbruik bij zonnepanelen. Het is mogelijk om een directe vergelijking te maken tussen de opwekking en de vraag op elk moment van de dag.

Klictix energiemonitoring biedt de functionaliteiten om direct in te grijpen bij verspilling of het bespaarpotentieel van een actie te simuleren. Door dit vervolgens af te zetten tegen de kosten voor de aanpassing van het systeem heeft u direct duidelijk wat de return on investment is.

Directe koppeling met Solar-Edge omvormers

Om klanten meer inzicht te geven in de prestaties van PV-systeem hebben wij een integratie ontwikkeld met SolarEdge. Wanneer u in het bezit bent van een SolarEdge PV-systeem kunt u via de cloud uw data uitlezen en rechtstreeks in het dashboard laten verschijnen. Hiervoor dient enkel de API sleutel van uw SolarEdge systeem binnen het dashboard toegevoegd te worden.

Door de data te integreren in ons platform kunnen trends en afwijkingen opgemerkt worden. Er kunnen zelfs notificaties en alarmen ingesteld worden wanneer er bijvoorbeeld geen opwekking wordt gemeten. Hierdoor helpen we gebruikers meer uit hun PV-installatie te halen en de werking te optimaliseren.

Mocht u meer willen weten of de mogelijkheden van Smappee of het uitlezen van Solar-Edge omvormers?  Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Ontdek onze diensten

Neem direct contact met ons op:

Neem contact op met
Carola

Laat je gegevens achter en we helpen je op weg!

Bedankt, we nemen spoedig contact op!

Oei, er ging iets mis!
Neem contact met ons op via
info@klictix.nl